top of page

Miten hoito tehdään?

Tukirakenteiden kartoitus

Aluksi selvitetään kehon epätasapainon aiheuttajat. Kehon anatomisen kokonaisuuden muodostavat lihakset, luut, hermotus, imunestekierto ja verenkierto. Lihakset ja luut voivat olla jännityksessä, lukossa tai virheasennossa niin, että koko keho on joutunut epätasapainotilaan. Jäsenkorjauksessa avataan näitä lukkoja ihmisen omia liikeratoja hyödyntäen. Saattamalla tukirakenteet paikalleen pyritään löytämään jokaiselle keholle luonnollinen tasapainotila.

Virheasentojen hoito

Kattoa ei kannata rakentaa, jos perustukset eivät ole kunnossa. Sama pätee jäsenkorjaukseen. Hoito aloitetaan jaloista ja etenee sieltä aina päähän saakka.

Hoidossa avataan kehon lukkoja ihmisen omia liikeratoja hyödyntäen. Yleisperiaate on se, että jokainen asiakkaalle tehtävä liike pyrkii itsessään vapauttamaan jännityksiä. Asiakkaan ollessa selinmakuulla hoitaja tarkistaa jalkojen lihaskireydet ja lantion sekä rintarangan asennot. Jalkojen virheasennoissa tarkistetaan myös nilkan ja polven asennot sekä mahdolliset kiertymät.

Sen jälkeen haetaan liike, mikä venyttää lihasta ja vapauttaa kramppitilan, jolloin keho löytää tasapainon. Menetelmässä asiakas saa samalla lymfahoitoa, hierontaa ja nivelten mobilisointia. Jäsenkorjaus on siis hoito, joka sisältää erilaisten hoitomuotojen yhdistelmiä.

Virheasentojen ja lihasepätasapainon syitä

Virheasento on voinut syntyä esimerkiksi kaatumisesta, hevosen selätä putoamisesta, jääkiekkokaukalossa taklauksesta, huonosta työasennosta tai vaikka vain jalan pienestä nyrjähtämisestä. Syitä voi olla monenlaisia.

Esimerkiksi lantionkorin virheasennot ovat hyvin yleisiä: toinen puoli lantion korista on voinut siirtyä ylöspäin. Tämä on sitten aiheuttanut kehossa ketjureaktion. Jalka nousee lantion korin mukana ylös ja vetää kävellessä selkärangan vinoon, mistä seuraa skolioosi. Kun tällaisessa asennossa kävelee vuosia, ongelma alkaa ennen pitkää oirehtia polvien ja lonkan kulumina sekä monenlaisina kipuina ja särkyinä.

Virheasentojen kartoitus aloitetaan tarkastamalla jalkojen pituuserot selinmakuulla. Vain 5%:lla ihmisistä on anatominen mittaero jaloissa. Valtaosa mittaeroista johtuu lihasepätasapainosta, kun jalkojen luut lähtevät eri korkeudelta. Tästä aiheutuu virheasento.

bottom of page